home.htm

 

 

Design

Illustraties

Mindmaps, visuele notulen

Design

Logo's

Sinds 2012 onder andere voor

 

 

info@bsgroeneveld.nl

Bob Groeneveld Visualisatie


M info@bsgroeneveld.nl
T @bsgroeneveld
L B.S. Groeneveld

© 2014, Bob Groeneveld. Alle rechten voorbehouden.

Ontwerpvisualisaties

TU Delft - met denktank Epposi (Brussel)

Ontwerpvisualisaties stonden in mijn afstudeeronderzoek centraal. Ik maakte onder andere tekeningen van het ontworpen systeem als geheel, en van specifieke onderdelen ervan. Deze tekeningen dienden als presentatiemiddel, maar ook als startpunt voor de dialoog met eindgebruikers en andere belanghebbenden over verbeterpunten aan het ontwerp.

 

 

Visualisaties van technologie, systeem en interactie

TU Delft - Reinvent the Toilet Challenge

Tijdens mijn studie werkte ik mee aan een inzending van de TU Delft voor de Reinvent the Toilet Challenge. Ik voerde daarbij een case study uit in Durban, Zuid-Afrika. Visualisaties maakten deel uit van heel het ontwerpproces, en ondersteunde de communicatie met de lokale bevolking in Durban.

 

Op aanvraag van de projectleiding maakte ik voor de overkoepelende presentatie van de TU Delft ook visualisaties van de andere case studies en de ontworpen technologie.

 

Meer informatie over de betrokkenheid van de TU Delft bij de Challenge is hier te vinden. Een verwerking van de visualisaties in presentatiefilmpjes is hier te vinden.

 

 

 

 

Ik kan de visualisaties van Bob zeer aanbevelen. Hij brengt ontwerpen en scenario’s speels tot leven, en daar kregen we veel complimenten voor tijdens onze presentaties in Seattle en Durban.

Laura Talsma, voormalig projectleider RTTC TU Delft

Visualisaties van ontwerp, gebruik en constructie

TU Delft - voor Máxima Kinderoncologisch centrum

Voor het toekomstig Máxima Kinderoncologisch centrum ontwikkelde ik een conceptontwerp voor opgenomen kinderen en hun broers en zusjes. Visualisaties werden gebruikt bij onderzoek en presentatie, om te laten zien hoe het ontwerp eruitziet, hoe het gebruikt wordt, en hoe het in elkaar zit.

 

 

Contact